Schäfer & mops

Härlig måndag!!!

Vad glad man blir av att vakna och inse att solen skiner och det är + grader!

Snabbade oss att fixa och dona lite här hemma,prata i telefonen med min mamma för att så snabbt som möjligt komma iväg ut. Började med en liten rastningsrunda för att sedan åka tillbaka hemåt för att lägga spår. För att kunna utnyttja solen så länge som möjligt,är det bäst att vara hemma. Solen lyser allra längst på Hultet så man tjänar ett antal minuter på att hålla sig här hemma  . Tog med mig mopsarna när jag la ut spåret,ojojoj vad dom gillar att vara med när man fixar med spår eller uppletande. Men spåret tycker dom nog är allra roligast  .  La ut 4 pinnar och 2 snusdosor. Mara missade 1 pinne i en övergång från ängen till skog,men annars spårade hon fint. Gick fort (för mig) men när jag fick bryta henne för att "vila" så köpte hon det bra,vilken tur att vi fick till den detaljen förra året!

Karta över Maras spår,på ett ungefär: HÄR

När vi väl spårat klart så var jag bara tvungen att låta killarna komma ut och spåra runt dom också  . Har vi tid så brukar vi alltid göra så. Dom är ju så goa,frispårar i full fart efter där jag och Mara spårat. Mara följer naturligtvis med hon också,men då springer hon bara runt med sin boll....

Vi hann iaf klart med allt innan mörkret kom. Man blir ju lite stressad av att veta att runt 15.45 är det ganska mörkt  .

2014-12-08 15.53.51

Har ingen plan inför imorgon mer än att jag ska åka på ett möte på klubben. Ska bli spännande att höra vad som kommer sägas ang TT sektorn

Må väl!! // Nina


Torsdag...

Vaknade ganska sent idag,sovit dåligt och trött i kroppen gjorde att jag låg kvar i sängen och drog mig.

Efter ett par koppar kaffe så var vi iaf tvungna att bege oss ut i det fina vädret! Åkte upp till ett område i skogen där jag allt som oftast går på spår av varg. När jag stannar bilen och går ut så ser jag att det varit mycket räv,så vi började gå. Hinner inte långt innan det dyker upp vargspår  . Den har gåt i samma riktning som vi går,så jag ropar lite högre än vad jag brukar åt hundarna så den ska höra oss ifall den är kvar i området. När vi gått en bit så dyker det upp spår av ytterligare en och spår av älg.. Då kändes det väl som att vi kanske skulle gå åt ett annat håll ifall dom jagat och fällt älgen,vill ju inte gå på dom. Och faktiskt vart Wilfred lite "skum". Han spände upp sig och vart liksom lite på eller hur jag ska skriva. Så vi vände och gick åt ett annat håll  .

2014-12-04 13.30.04

Men innan vi åkte hem så tog jag blien och åkte och tittade vart spåren tog vägen. Ett av spåren försvann emellanåt medans ett följde vägen tills en vändplan,där försvann spåret in på en traktorväg. Ska bli spännande att se om någon vecka om det är nya spår,vad jag har sett så verkar dom ha en rutt precis här med jämna mellanrum. Spännande att följa hur djurlivet rör sig i markerna. Nu under vintern så har vi väldigt mycket och tydliga tillhåll för älgarna också där dom inte brukar vara annars..

Efter denna promenad funderade jag på att träna någonting med Mara,men tiden var knapp så jag tog och åkte upp till ett annat ställe och tog en kort promenad innan mörkret. 

2014-12-04 16.30.48

Imorgon får det allt bli träning i någon form iaf! Och under helgen tror jag allt att det blir en liten resa upp till Borlänge för att köpa strålkastare. Ska försöka fixa en träningsplan ute på tomten   Kjell tror att det ska fungera så vi gör ett försök!

// Nina


Sol och träning

Vilket fint väder vi har haft idag! Sol och bara någon minusgrad. hoppas att hela vinten håller sig såhär

Vi började dagen med att ta en promenad och sedan åkte vi iväg för lite lydnadsträning. Framåtsändandet låg i fokus (att gå rakt i gruppen),men vi fick också till fritt följ och kryp.

När vi väl var klara så åkte vi ner till Långtjärnarna och begrundade träningen. En kopp kaffe i den fina solnedgången satt som ett smäck

2014-12-03 16.06.08

// Nina


Våra fina hundar.

 

Gänget_sept2014

LiganHÖST2014


Så himla bra!!!

Denna var med i serien The Following


Tråkig torsdag...

Idag har vi banne mig inte gjort mycket 😕 Kom upp sent efter att ha sovit riktigt uruselt och sedan kom jag liksom inte ur det trötta på hela dagen. Kom iaf ut på en promenad och fick till lite träning med Mara 👍. 

Har även kollat upp ett eventuellt stället att träna på i vinter. Har ju min egen plan här i Björsjö men kan vara skönt att ha ett ställe inomhus också ☺.

Hoppas jag är piggare imorgon och att vädret är bättre så man får ut mera av dagen.....

MARA

//Nina


«februari 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728