Schäfer & mops

Nytt år,nya möjligheter :-)

Äntligen är vi på "rätt" sida igen! Ljuset är på väg tillbaka och även om det är några månader kvar av vintern så känner man i hela kroppen att snart är våren här   

Detta året ska jag helt och hållet ägna mig åt vad som känns bra för mig och omge mig med människor där jag känner mig trygg,glad och där det finns ett ge och tagande. Detta gäller ju framförallt inom hunderiet för det är ju där jag träffar dom mesta mäniskorna. 2017 var ett väldigt svajjigt år,där jag ibland kände mig tillfreds och ibland vart det helt galet....

Just nu jobbar vi på med konditionen på hundarna,ja naturligtvis främst Mara men mopsarna får allt en hel del träning dom också   Jag har ju köpt en peanutboll som alla 3 tränar på. Det är riktigt roligt med den för hundarna blir som tokiga när dom förstår att det är dax för träning på bollen.

Vi har också startat igång lydnadsträningen lite smått.... Som alltid är det ömsom vin ömsom vatten men viljan är det då banne mig inget fel på   Det roliga är att jag på något konstigt vis börjar få bort den allra värsta trängningen i fria följet   Vet inte riktigt om det är tillfälligheter eller om jag snart kan säga att det har blivit bättre som helhet,det får jag återkomma med. Sedan har vi ju framåtsändandet......Mara kan göra detta momentet så sjukt fint på promenaderna (för det mesta),även när jag delar upp momentet så sitter delarna där men det är precis som att hon vet när det är "riktig" träning,ja då tappar hon all kontroll och bara gör något,känns det som   Men igår tränade vi här hemma och jag tror att jag får backa träningen och helt enkelt lägga in mera krav på henne. Jag tror att jag har en plan angående detta,men lär fundera lite till.  Resterande moment tränar vi bara lite på då och då.

tråkigt nog så kom det 2 dm snö idag!! Så vi har inte gjort mycket mer än att varit ute på tomten och nu går Mara på gåbandet så hon får göra av med lite energi innan kvällen.

  Min målbild för 2018

Ånge_2014

// Nina


 
 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 
«februari 2021»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728