Schäfer & mops

 Nina Mäkelä fd Jering

Jag är en hundtokig tjej född 76 som bor i Björsjö strax söder om
Ludvika med min man Kjell,1 schäfer från Wilse's kennel,som heter My men kallas för Mara. Har även 3 mopsar: Ezetha's Noble Winston,Puggens Wilfred och Puggens Jet Set.

Jag fick min första hund Fannie när jag var 11 år. Henne tävlade jag lite lydnad med men iom att hon var blandras och mitt intresse för brukset växte så fick jag min 1:a schäfer 91."Mojje" var underbar att träna med och vi vart ungdomsmästare 94 och var med på SM i Västerås men bröt pga mina nerver.... Hon vart iaf BCH,men tävlades sparsamt.

År 2000 skaffade jag Ikegården's Vinka och i den vevan flyttade vi ner till Göteborg. Bodde där i 6 år och lärde känna en MASSA trevligt/kunnigt folk!! Var medlem i Lerum BK under största delen & satt med i tävlingssektorn där. En mycket rolig tid med massor utav hundträning!

 2007 flyttade vi hem till Dalarna igen och gick åter med i Ludvika BK.

Just nu har jag Wilse's My (Mara). Hon är uppflyttad till Lkl Rapport och Hkl Spår.

// Nina

 

Jag & Goa

 

Kjell Mäkelä

Mitt intresse för hundar startade 2003 när jag köpte min första egna Mops.

Ezetha´s Coolman en fantastisk hund som lärt mej så mycket trots jag bara fick låna honom i 4 år, då han gick bort pga sjukdom.

Den stora kärleken  kom in i mitt liv (förlåt nina) i början av 2008 då Ezetha´s Noble Winston flyttade hit till oss  tack Amelie . I slutet av 2009 kom lille Wilfred med fullt ös och skrämmde slag på både mopsar och schäfrar, men ack vilken kille det lilla hjärtat är   Sedan våren 2013 finns även Puggens Jet Set här hemma. Ett energiknippe utan dess like!!

Hundutställningar ligger mej varmt om hjärtat som ni nog kan förstå, men jag har även 2 st till hobbies och det är faktiskt Jakt, all slags jakt intresserar mej och så är det Fiske och där ligger Örings fiske uppe i jämtland mig varmt om hjärtat, jag lägger alltid en vecka varje år tillsammans med goda vänner där uppe, och så klart Gäddfiske !!!! men tyvärr är det svårt att få till det med tid för allt man vill göra.

Jag kör även motorcyckel på den tid som jag inte har så den står mest och samlar damm tyvärr, det är ett intresse som funnits sen jag köpte min första hoj vid 14 år.

Jag är 40 år och är gift med Nina som är en brukshunds toka  vi har även 1 st schäfer här hos oss på lilla Hultet som våran lilla stuga heter i folkmun här i byn Björsjö som ligger i Dalarna.

// Kjell

Högbo 2010

 Running German Shephard Dog Gifs Images - MySpace Layouts, MySpace Graphics

Jag och Goa

Jämtland 09

Skall

Running German Shephard Dog Gifs Images - MySpace Layouts, MySpace Graphics

 

Sommar 2012 012

 Högbo 2010

kjell`s telefonkort 018.JPG

Kjell och Winston 08-05-04