Schäfer & mops

Snö,tö och återigen snö.....

Snö och tödagar har det varit den sista tiden. Det kom säkert 4 - 5 dm snö för ett tag sedan men så slog det till och blev typ 3 plusgrader och blåst , ja då sjönk snömängden i ett rasande tempo men nu har det snöat igen så snart är vi väl där igen med massor av snö.... Hur som haver så i helgen så var vi ute på sjön och hade det gött på lördagen och på söndagen så åkte jag med min mamma upp till min syster och hämtade mammas hund Troya som varit där under helgen. Vi tog en sväng till Lyko också,helt ok.

Har även fått en hel del positiva svar ifrån vissa sponsorer som jag raggar till vårat DM. Jag har ju en stor käft emellanåt och i ett svagt ögonblick så tyckte jag att iom att Ludvika BK fyller 70 år och SBK 100 år + att vi ska ha DM i Bruks,Agility,Lydnad,Nosework och Rallylydnad så vore det kul om det inte blev "bara" pokaler. Sagt och gjort så blev det så och nu ska vi se om jag lyckas  Kul är det iallafall

Med hundträningen är det lite si och så.... Får inget flyt i träningstillfällena  Men inget att stressa över (jag kan lätt bli stressad över just träningen) för det blir som det blir och om jag inte tränar 4 gånger i veckan så tror jag nog att vi överlever. Om inte annat så är det kvalité istället för kvantitet som räknas  Men om den stund så ska vi ut och träna lite.

Ha det gött och på återkommande

Nina


Nytt år,nya möjligheter :-)

Äntligen är vi på "rätt" sida igen! Ljuset är på väg tillbaka och även om det är några månader kvar av vintern så känner man i hela kroppen att snart är våren här  

Detta året ska jag helt och hållet ägna mig åt vad som känns bra för mig och omge mig med människor där jag känner mig trygg,glad och där det finns ett ge och tagande. Detta gäller ju framförallt inom hunderiet för det är ju där jag träffar dom mesta mäniskorna. 2017 var ett väldigt svajjigt år,där jag ibland kände mig tillfreds och ibland vart det helt galet....

Just nu jobbar vi på med konditionen på hundarna,ja naturligtvis främst Mara men mopsarna får allt en hel del träning dom också  Jag har ju köpt en peanutboll som alla 3 tränar på. Det är riktigt roligt med den för hundarna blir som tokiga när dom förstår att det är dax för träning på bollen.

Vi har också startat igång lydnadsträningen lite smått.... Som alltid är det ömsom vin ömsom vatten men viljan är det då banne mig inget fel på  Det roliga är att jag på något konstigt vis börjar få bort den allra värsta trängningen i fria följet  Vet inte riktigt om det är tillfälligheter eller om jag snart kan säga att det har blivit bättre som helhet,det får jag återkomma med. Sedan har vi ju framåtsändandet......Mara kan göra detta momentet så sjukt fint på promenaderna (för det mesta),även när jag delar upp momentet så sitter delarna där men det är precis som att hon vet när det är "riktig" träning,ja då tappar hon all kontroll och bara gör något,känns det som  Men igår tränade vi här hemma och jag tror att jag får backa träningen och helt enkelt lägga in mera krav på henne. Jag tror att jag har en plan angående detta,men lär fundera lite till.  Resterande moment tränar vi bara lite på då och då.

tråkigt nog så kom det 2 dm snö idag!! Så vi har inte gjort mycket mer än att varit ute på tomten och nu går Mara på gåbandet så hon får göra av med lite energi innan kvällen.

  Min målbild för 2018

Ånge_2014

// Nina


Träning på Kopparbergs BK

Igår var vi till Kopparbergs BK och tränade lydnad tillsammans med Ann-Britt och Malin. Gillar skarpt att vara där,planen är helt fantastisk  och man behöver absolut inte trängas med andra utan det är bara att ösa på allt vad man har  Ann-Britt tog ut Easy och tränade lite innan Malin kom. Sedan var det Malin och Ezzo,Ann-Britt och Önja och sist Mara. Malin och Ann-Britt ska tävla inom det närmaste så vi körde igenom respektive klass. Kul som bara den!!!! Sedan var det min och Maras tur och då kom det ett gäng grabbar och skulle träna fotboll  tjoho liksom,Mara älskar fotbollar,hahaha... och i ärlighetens namn så slarvar jag med störningsträning å det grövsta så jag fick lite puls till att börja med. Men Mara skötte sig riktigt bra och jag med  för jag var tvungen att koncentrera mig mer än vad jag brukar göra. Mitt i Maras träning kom det en rejäl regnskur,den var jag tacksam över för då fick Mara lov att krypa i blöta och om jag förstod tjejerna rätt så gjorde hon det bra  

Idag blir det nog väldigt lugnt,har inte riktigt bestämt mig för vad vi ska hitta på mer än att jag ska börja träna lite apportering med Wide.

Mara_2017

// Nina


Idag blir det träning.

Ja då har denna helgen passerat. Min bror och hans barn var upp och hälsade på.

Har haft en massa funderingar under en längre tid angående hundträning,har liksom inte haft den där gnistan som man behöver för att tävla på ett bra tag. Eller jo under sommaren inför tävlingen vi kom med på så tränade jag målmedvetet men då får ju Mara en hundinfektion efter att ha blivit biten av en miljon små,små flugor i Foskros. Så det blev att lämna återbud  Efter det har träningen återigen blivit oerhört sporadisk och inte alls genomtänkt när den väl blir av   och då blir det inte så skoj.. Tankar om att framöver göra något helt annat (inom hunderiet) har poppat upp men i förra veckan lyckades Mara inspirera mig till att se framåt,långt framåt.. Och i och med det så fick jag en rejäl nytändning även här och nu . Det gäller bara att jag håller fast vid min känsla och oavsett vad som händer eller vilka jag omger mig med ser det roliga i hundträningen igen! Lättare sagt än gjort när man har fruktansvärt ont eller att kroppen säger stopp,men jag vet ju att det alltid kommer en morgondag och det jag inte orkar idag kan jag faktiskt göra imorgon  Och har jag ett mål som jag verkligen vill uppnå så brukar det gå på ett eller annat vis,bara jag bestämt mig och att glädjen under resans gång finns med hela tiden!

Så nu kör vi på och ser vad framtiden har att erbjuda mig och min Mara

AndreelundsKennelläger2014 268


Lite pepp ;-)


Puggens Wilfred

Den 26/7 fick vi lov att ta bort Wilfred efter en lång tids sjukdom...

2017 145

Saknaden är jobbig men vi är så otroligt glada över att få ha honom i nästan 8 år.

Han var en av Sveriges finaste mopsar och en hejjare på att spåra och dom sista åren en mattes kille utan dess like

// Nina

 


«oktober 2021»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031